Mittstäd fortsätter sin resa genom att etablera sin verksamhet på fler orter i Norrland

Mittstäd köper Alert som årligen omsätter 18 miljoner och har 35 anställda på 6 orter i Norrland.

Förvärvet ger Mittstäd nu möjlighet att växa utanför Sundsvall. Från och med 1 december 2020 har Mittstäd även verksamhet på orterna Ånge, Bräcke, Östersund, Åre, Umeå och Luleå.

Lars Holmlund, VD och delägare på Mittstäd är mycket nöjd med affären och är imponerad av vad Lars-Erik Runudde, VD och ägare av Alert, har byggt upp. ”Han är en väldigt stark aktör framförallt i glesbygden men även i strategiskt viktiga städer. Alert har många fina kunder inom ett brett spektrum av branscher”. Lars fortsätter: ”Det är en viktig affär som matchar perfekt i vår satsning. Utöver städentreprenader utökar vi vår absolut viktigaste tillgång; medarbetare som har en gedigen branscherfarenhet som levererar högsta kvalité. Vi kommer även att ha en butik i Ånge som bland annat säljer arbetskläder, förbrukningsartiklar och städmaterial som ska bli spännande att få utveckla framåt – avslutar Lars.

Lars-Erik, VD och ägare på Alert tycker också att affären känns bra; ”även om det är en stor förändring att sälja sitt livsverk känns det som att bolaget hamnar hos en seriös aktör. De senaste åren har det varit flera företag som har varit intresserad av att köpa min verksamhet, men det var först nu som det kändes rätt. Jag är övertygad om att de kommer att ta hand om personalen på bästa sätt. Vidare tror jag på Lars Holmlund som ledare och jag tror att personalen kommer att gilla både honom och resan som Mittstäd har påbörjat”.

Mittstäd har sitt huvudkontor på Storgatan i Sundsvall och har under hösten öppnat ett modernt driftkontor på Köpmangatan 1 i Sundsvall. Ett driftkontor som nu har fyllts på med fler medarbetare.

Lars Holmlund påpekar att hans fokus kommer i första hand vara att lära känna den nya personalen på de olika driftkontoren i Norrland. Mitt ansvar är att ge alla medarbetare rätt förutsättning och då måsta jag först förstå hur deras vardag ser ut. Det kommer även var en hel del kundbesök framöver. ”Det finns hur mycket möjligheter som helst nu” avslutar Lars med ett stort leende.

Mittstäd startade sin verksamhet 1 oktober 2020 och går nu in i 2021 med en omsättning på 20 miljoner och sysselsätter ca 60 medarbetare i Sundsvall, Ånge, Bräcke, Östersund, Åre, Umeå och Luleå.

Mittstäd hade planer på att bjuda in till öppet hus för kunder, samarbetspartner och vänner. Men tyvärr får vi skjuta fram den till våren pga av rådande situation.

Moderna städtjänster för företag och privatpersoner

Vi tar hand om städning och service så att du och dina medarbetare kan fokusera på er kärnverksamhet. Våra hushållsnära tjänster ger dig mer tid för en enklare vardag. Vi utför städning, fönsterputs och mycket mer. Vi erbjuder även sanering, byggstädning, golvvård eller rengöring inför en viktig visning. Vi har tjänster för alla dina lokalvårdsbehov.

Kontakta oss om våra tjänster

Kontaktinformation

Ring oss eller använd vårt kontaktformulär så återkommer vi så fort som möjligt.

Email: info@mittstad.se